Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Bringebærscones

Disse lekre sconesene er lette og luftige, og perfekte å servere til frokost, brunch eller teselskap. Du kan lage de i en fei, og imponere alle med deilig bakeverk på godt under en halvtime.

0061-580×454

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

8 stk

5 dl fint speltmel
1 ss bakepulver
1/2 ts fint havsalt
1/2 ts vaniljefrø
0,8 dl smeltet kokosolje, pluss mer til pensling
0,8 dl agavenektar
0,7 dl varmt vann
2,5 dl ferske bringebær
Varm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir på et stekebrett.

I en bolle blander du speltmel, bakepulver, havsalt og vanilje. Bland inn smeltet kokosolje og agavenektar. Deigen skal nå være ganske tørr. Hell i det varme vannet, og bland alt. Bruk en slikkepott, og fold bringebærene forsiktig inn i deigen.

Bruk en spiseskje og legg 8 scones utover stekebrettet. Pensle alle med litt kokosolje. Stek sconesene i ca 14 minutter, de skal være lyst gyldene. La de avskjøles litt på stekebrettet før du legger de over på en rist for videre avskjøling.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.