Spice opp linsesuppa med søtpotet og stekte kikerter!
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)
Suppe:
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 (450g) søtpotet
2,5 dl røde linser, tørre
1 liter vann med buljong
1 toppet ss karripulver
1 ts tørket timian
½ ts malt koriander
½ ts malt spisskummen
Kikertgarnityr
1 boks kikerter, hermetisert
1-2 ss nøytral olje
1 ss karripulver
½ røkt paprikapulver
Slik gjør du:
1. Grovhakk løk og kutt hvitløk i tynne skiver. Skrell søtpoteten og kutt i terninger. Varm en kjele på medium/høy varme med litt olje og ha i løk, hvitløk og søtpotet. Stek et par minutter med omrøring til løken blir blank.
2. Ha i buljongvann, linser, karripulver, timian, koriander og spisskummen. Rør godt og småkok under lokk i ca 20-25 minutter til linsene og søtpotetterningene er møre.
3. Skru av varmen og bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn. Spe på med vann (eller kokosmelk) til du får ønsket konsistens på suppen. Smak til med salt og pepper, og evt mer krydder.
Kikertgarnityr:
1. Varm en stekepanne på medium/høy varme med litt olje. Skyll kikertene og ha dem i stekepannen. Tilsett karri og paprikapulver og bland sammen. Stek med omrøring i 5-10 minutter til kikertene blir godt stekt.
2. Server suppen i skål og topp med stekte kikerter og gjerne frisk koriander.