Lasagne uten pastaplater? Klart det går an! Prøv denne oppskriften på pesto- og søtpotetlasagne!
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)
Ingredients (for 2 pers)
Søtpotet – 800 g
Pesto
Basilikum – 70 g
Valnøtter – 60 g
Hvitløk – 2 fedd
Næringsgjær – 5 ss
Olivenolje – 5 ss
Bechamelsaus
Vegansk smør – 4 ss
Maisstivelse – 3 ss
Soyamelk – 4 dl
Muskatnøt – 1/2 ts
Næringsgjær – 5 ss
Salt og pepper – etter smak
Instructions
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en ildfast form (20*20 cm) med litt olje.
Skrell søtpoteten og kutt den i 1/2 cm tykke skiver. Legg søtpotetskivene utover et stekebrett og bak i ovnen i ca 15 minutter eller til de er møre.
Pesto: Lag pestoen ved å kjøre basilikum, valnøtter, hvitløk, næringsgjær og olje sammen i en foodprocessor. Smak til med salt og pepper.
Bechamelsaus: Smelt først smøret i en kjele og visp deretter inn melet. Hell så i melken forsiktig, 1 dl av gangen, mens du visper godt. Tilsett muskat og næringsgjær og smak til med salt og pepper. Kok opp melken forsiktig mens du fortsetter å vispe til sausen tykner. Ha så kjelen av varmen.
Montering: Start med å legge et lag med søtpotetskiver i bunn av den ildfaste formen. Ha så på et par kladder med pesto og et par kladder med bechamelsaus. Gjenta til det ikke er flere søtpotetskiver igjen. Avslutt det siste laget med bare søtpotetskiver.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter. Server gjerne med en frisk salat.