Dette er en veldig enkel pastarett, men likevel så himmelsk god! Retten er ferdig på 10 minutter, så denne er perfekt etter lange dager med jobb eller skole. Pasta med fersk tomat og basilikum tror jeg er den middagsretten jeg lager oftest, og jeg er fremdeles ikke lei. Husk å bruk solmodne søte tomater, en god olivenolje, og salt av god kvalitet- det gjør hele forskjellen!
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
til 1 person
100 g spagetti (gjerne fullkorn)
6 cherry tomater
blander fra en halv basilikumplante
1 neve hakkede valnøtter eller pinjekjerner
god olivenolje
fint havsalt og kvernet sort pepper
Kok spagettien etter anvisning på pakken. Hell av vannet.
Skjær tomater i 4. Hakk basilikumsbladene. Bland pastaen sammen med tomater, basilikum og valnøtter/pinjekjerner. Hell over en godt med olivenolje, dryss over litt havsalt og pepper, og server varmt. Nam.