Her kommer oppskriften på deilige ovnsristede aspareges- kjempefint tilbehørt til middagen eller grilling. Jeg har bare laget disse i ovnen, men jeg tror de også er fine å grille. Pakk de inn i aluminiumsfolie, og grill de sammen med resten av maten.
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
2-3 porsjoner
1 bunt ferske asparges
4 fedd hvitløk, finhakket
1 toppet ss ferske timianblader
olivenolje
godt salt (f.eks havsalt)
saft og revet skall fra en halv sitron
Vask aspargesen og brekk bort den treene delen. Legg de på et stekebrett med aluminiumsfolie. Drypp over nok oilvenolje til å dekke all aspargesen.
Hell over sitronsaften (spar skallet til servering), hvitløk, timian og et godt dryss salt.
Stek aspargesen ved 200 grader i 15-20 minutter. Dryss revet sitronskall over, og server.