Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Ovnsristede asparges med timian og hvitløk

Her kommer oppskriften på deilige ovnsristede aspareges- kjempefint tilbehørt til middagen eller grilling. Jeg har bare laget disse i ovnen, men jeg tror de også er fine å grille. Pakk de inn i aluminiumsfolie, og grill de sammen med resten av maten.

010-w580-h580

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

2-3 porsjoner

1 bunt ferske asparges
4 fedd hvitløk, finhakket
1 toppet ss ferske timianblader
olivenolje
godt salt (f.eks havsalt)
saft og revet skall fra en halv sitron

Vask aspargesen og brekk bort den treene delen. Legg de på et stekebrett med aluminiumsfolie. Drypp over nok oilvenolje til å dekke all aspargesen.

Hell over sitronsaften (spar skallet til servering), hvitløk, timian og et godt dryss salt.

Stek aspargesen ved 200 grader i 15-20 minutter. Dryss revet sitronskall over, og server.

 

 

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.