Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

One pot pasta med linser

En gryte. 20 minutter. Mye lettere blir det ikke!

De fleste har nok hørt om «One pot pasta», som vil si at du koker alt (inkludert pastaen) i en gryte. De fleste oppskrifter jeg har sett har brukt spagetti, men her har jeg brukt penne. Retten passer perfekt på en travel hverdag, da du kun trenger å kutte grønnsaker, for deretter å hive alt oppi en gryte og la det godgjøre seg der i 20 minutter. I mens kan du lage såkalt «cashewparmesan» ved å blende cashewnøtter, næringsgjær og salt.

one pot pasta – Copy

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse
10 min
Tilberedning
20 min
Porsjoner
1

Ingredienser

1 ss stekeolje
30 g rødløk
1 fedd hvitløk
½ ss tamari eller soyasaus
30 g selleri (= 1 liten stilk)
1 ss (20 g) tomatpuré
1 ts tørket basilikum
1 krm salt
½ krm pepper
400 g hakkede tomater (1 boks fra GoEco, Helios, Rema1000)
80 g fullkornspenne (evt. fusilli)
114 g linser (½ boks fra GoEco, avrent)
1 dl vann
Valgfritt: en liten neve frisk basilikum

Cashewparmesan
20 g cashewnøtter
1 ss næringsgjær
¼ krm salt

Fremgangsmåte

Hakk rødløk, hvitløk og selleri i små biter. Ha alle ingrediensene til pastagryten oppi en gryte. Varm opp og rør rundt. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter, eller til pastaen er myk.

Ha cashewnøtter, næringsgjær og salt i en blender og kjør til en grov melkonsistens.

Server pastagryten med cashewparmesan og evt. litt frisk basilikum.

 

Marie

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.