En gryte. 20 minutter. Mye lettere blir det ikke!
De fleste har nok hørt om «One pot pasta», som vil si at du koker alt (inkludert pastaen) i en gryte. De fleste oppskrifter jeg har sett har brukt spagetti, men her har jeg brukt penne. Retten passer perfekt på en travel hverdag, da du kun trenger å kutte grønnsaker, for deretter å hive alt oppi en gryte og la det godgjøre seg der i 20 minutter. I mens kan du lage såkalt «cashewparmesan» ved å blende cashewnøtter, næringsgjær og salt.
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
10 min
Tilberedning
20 min
Porsjoner
1
Ingredienser
1 ss stekeolje
30 g rødløk
1 fedd hvitløk
½ ss tamari eller soyasaus
30 g selleri (= 1 liten stilk)
1 ss (20 g) tomatpuré
1 ts tørket basilikum
1 krm salt
½ krm pepper
400 g hakkede tomater (1 boks fra GoEco, Helios, Rema1000)
80 g fullkornspenne (evt. fusilli)
114 g linser (½ boks fra GoEco, avrent)
1 dl vann
Valgfritt: en liten neve frisk basilikum
Cashewparmesan
20 g cashewnøtter
1 ss næringsgjær
¼ krm salt
Fremgangsmåte
Hakk rødløk, hvitløk og selleri i små biter. Ha alle ingrediensene til pastagryten oppi en gryte. Varm opp og rør rundt. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter, eller til pastaen er myk.
Ha cashewnøtter, næringsgjær og salt i en blender og kjør til en grov melkonsistens.
Server pastagryten med cashewparmesan og evt. litt frisk basilikum.