Det er nok mange veganere og laktoseintolerante som savner fetaosten som virkelig kunne sette en god smak på salaten. Heldigvis er Astrid och Aporna som vanlig ute med en helt melkefri og økologisk versjon av fetaosten, nemlig tofeta!
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)
Tofetaen, som selges hos Veganermat, er laget av soyabønner og kan dermed minne noe om fast tofu. Konsistensen ligner derimot mer på fetaost enn fast tofu. Smaken er noenlunde nøytral, så her har jeg valgt å marienere den i olje med urter, hvitløk og sitronskall.
TIPS: Oljen som blir igjen etter du har spist opp tofetaen kan nå brukes som en enkel og smakfull dressing til salater!
Ingredients
Tofeta (Astrid & Aporna) – 1 pakke
Frisk oregano – 1 håndfull
Frisk timian – 1 håndfull
Hvitløk – 2 fedd
Sitron – 1/2
Olivenolje – en god del
Instructions
Del tofetaen i passe store terninger. Grovhakk urtene. Mos hvitløksfeddene og riv skallet av en halv sitron.
Finn fram et syltetøyglass og legg tofeta, urter, hvitløksfedd og sitronskall om hverandre i glasset. Hell til slutt på olivenolje så det akkurat dekker innholdet i glasset.
Sett på lokk og la tofetaen marinere seg i ca ett døgn i kjøleskapet.