Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Linsesuppe med søtpotet

En fyldig, god suppe for kalde høstkvelder.

linsesuppe-580×438

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Anna Lerheim Ask

Til 4 porsjoner:

2 store søtpoteter
1 dl røde linser
1 boks (4 dl) kokosmelk
Fint havsalt, pepper, chilipulver, ev. andre krydder
Hakkede tomater og friske urter til pynt

Skrell søtpotetene og skjær dem opp i biter. Kok søtpotetene og linsene i en kjele med 6 dl vann (nok vann til at grønnsakene dekkes), til søtpotetene er møre. Hell kjelens innhold i en food prosessor og kjør til det blir en fin puré (eller bruk en stavmikser i gryten). Hell suppen tilbake i kjelen, tilsett kokosmelk og la suppen bli varm igjen. Smak til med salt, pepper, chilipulver og evt. spisskummen og/ eller ingefærpulver til du er fornøyd. Fersk koriander kan også finhakkes og kokes inn med suppen. Hakk en tomat i små biter og finhakk fersk bladpersille og ev. koriander, og bland urter og tomat sammen i en skål. Tomat/urte-blandingen has på toppen av suppen når den er helt i porsjonsskålene – og smaker forfriskende. Suppen passer også med et godt brød, for eksempel indisk nanbrød eller hvitløksbrød.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.