Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Krispi tofu til å ha i sandwicher

Nøytral tofu blir straks mer spennende med en sprø og krydret panering!

crispy-tofu-580×488

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Anna Lerheim Ask

1 pakke tofu, skåret i skiver som så er skåret på skrå, slik at de blir til små trekanter.
1 dl soyamelk
2 ss maisstivelse
2 dl polenta (fin type)
2 ss chili
1 ts spisskummen
1 ss revet limeskall
1 1/2 ts salt

Bland soyamelken og maisstivelsen sammen i en liten bolle, og visp det til maisstivelsen har løst seg opp. I en annen bolle blander du sammen polenta, chili, spiskummen, limeskall og salt. Dypp så tofu-trekantene først i mais-stivelen og så i polentablandingen. Polenta-blandingen fester seg da på trekantene. Stek tofutrekantene på begge sider i en stekepanne med olje til de blir gylne. Legg så tofutrekantene på tørt tørkepapir så overflødig olje renner av. De smaker perfekt i sandwicher. Hvis du vil ha andre smaker på tofuen kan du prøve deg fram med andre krydder i polentablandingen.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.