Kremet suppe med grønnsaker og tofu, som minner om den tradisjonelle fiskesuppen! Etter jeg gikk over til et plantebasert kosthold, har jeg forsøkt å lage flere retter som skal etterligne animalsk mat jeg spiste før -f.eks. spaghetti bolognese, hamburger, pizza, lasagne, godterier og mer. Dette er ikke nødvendigvis fordi jeg savner den maten jeg spiste før, men det er gøy og utfordrene å bytte ut ingredienser og lage nye kreasjoner som ligner kjente matretter. Denne gangen ble det kremet vegansk «fiskesuppe»! Fisken byttes ut med tofu og fløten med havrefløte.
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
10 min
Tilberedning
25 min
Porsjoner
2
Ingredienser
Grønnsaker
• Stekeolje (raps- eller olivenolje)
• 2 hvitløksfedd
• ½ purre
• 2 gulrøtter
• 1 medium fenikkel
• 300 g potet
Du trenger også
• 1 L vann
• 2 terninger grønnsaksbuljong
• 250 ml havrefløte
• 200 g tofu, i terninger (både silken og fast tofu funker bra her)
• 2 dl erter, frosne
• Dill
• 1 ss maizena + 2 ss vann
Fremgangsmåte
Ha stekeolje i en stor gryte og tilsett finhakket hvitløk. Skjær grønnsakene i mindre biter og ha i gryten. La grønnsakene surre i oljen i et par minutter.
Tilsett vann og grønnsaksbuljong og la grønnsakene koke til de er møre, ca. 15 minutter.
Ha deretter i havrefløte, tofu og erter. Tilsett finhakket dill og la suppen småputre på lav varme i noen minutter.
Om du vil ha suppen tykkere kan du blande maizena og vann, og røre ut i suppen. Varm opp suppen og rør jevnlig.
Notat
Ved å bruke frisk dill får suppen en smak som minner om fiskesuppe, da fiskesuppe ofte serveres med dill. Bruk gjerne andre urter du liker også, som f.eks. gressløk.