Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Høstlig Kantarellgryte

Kantareller er noe av det beste jeg vet, så nå som de norske er i butikken, prøver jeg å spise så mye jeg bare kan. Jeg hadde lyst til å lage en soppgryte med tykk saus, og dette ble resultatet. En kraftig, nydelig gryte med masse smak- perfekt for kalde høstdager.

0151-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

4 porsjoner

2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss fersk timian, finhakket
2 ss olivenolje eller kokosolje
800 g ferske kantareller (annen annen sopp), i biter
1 boks (400 g) kokosmelk, kun «kremen»* (ev. soyafløte eller annen vegetabilsk fløte)
sort pepper og fint havsalt

*For å lage «kokos-krem», setter du en boks kokosmelk (ikke light-variant) i kjøleskap over natten. Når du åpner boksen kommer «kremen» til å ligge på toppen, og vannet har sunket til bunn. Bruk en skje og ta ut «kremen».

0104-580x434

Start med å frese finhakket løk i olje. Nå den er myk tilsetter du hvitløk, timian og kantareller. Stek videre til soppen har falt sammen, og er passe stekt.

Hell over kokos-kremen, og la den smelte inn. Jeg liker at gryten er tykk og tilsetter derfor ikke mer vann. Vil du derimot ha mer saus kan du tilsette vann eller vannet fra kokosmelken.
Smak til med sort pepper og fint havsalt, og server med korn og grønnsaker etter ønske.

Jeg serverte min med kokt quinoa, men den smaker også godt med kokt pasta eller andre korn.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.