Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Grønn lønsjsalat med mangodressing

Denne salaten metter langt mer enn kinakål, mais og thousand island og smaker selvfølgelig mye bedre. Med stekt sopp, avokado og ristede pinjekjerner blir det hele et fullverdig måltid.

Gr_nn_salat_med_mangodressing

Oppskrift, tekst og bilder: Adele Holt-Iversen  (menhvaspiserduegentlig.com)

Du trenger

Hjertesalat
1/4 agurk
1 vårløk
1 avokado
Sjampinjong
Pinjekjerner
1 ss Soyasaus


Skjær soppen i skiver og stek i litt olje. Når soppen er ferdig stekt, tilsetter du soyasausen og lar det stå til alt har fordampet. Sett til side. Vask salaten og riv i mindre biter. Ha i en stor bolle med resten av ingrediensene. Pinjekjernene kan ristes i tørr panne og tilsettes helt til slutt.

Dressingen

2 ss kokosmelk
1 ss mangoeddi
1 ts dijonsennep
1 ts gul karripasta

Rør sammen og hell over. Easy peasy. Mangoeddiken er fra Oliviers & Co. Har du ikke mangoeddik, kan du bruke eplesidereddik. Ta gjerne en bit mango og kjør i blender sammen med resten av ingrediensene. Kanskje trenger du en liten teskje agavesirup også?

 

 

Adele

Adele ønsker gjennom bloggen sin å inspirere til å spise mer dyrevennlig og vise at “mat uten alt” ikke trenger å være kjedelig, næringsfattig eller dyr (med dobbel betydning).