Gresk salat har alltid vært en av mine favoritter, så gleden var stor da jeg fant oppskriften på fetaost laget av tofu. Den krever noen timer i kjøleskapet, men er ikke vanskelig å tilberede, og resultatet er vel verdt ventetiden. Serverer du salaten med hummus, grillet asparges og hvitløksbrød, har du et kjempe flott måltid å invitere venner på.
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
Nok til 4-6 personer
Tofu-Feta:
300 g fast, naturell tofu
3 ts sitronsaft
3 ss fint havsalt
1/2 basilikumplante
1/2 persilleplante
2 fedd hvitløk
1 dl god olivenolje
Salat:
1 hode isbergsalat eller romanosalat, revet i biter
1 agurk, i biter
4 tomater, i biter
1 rødløk i tynne halvmåner
svarte oliven
fint havsalt
olivenolje
Dagen før du skal spise salaten (eller minst 7-8 timer før) må du tilbrede tofuen.
Kok opp vann i en kjele. Legg hele tofublokken i vannet, og kok i 1 minutt. Ta tofuen ut, og la den tørke av i et kjøkkenhåndkle.
Bland 1 1/2 dl kaldt vann, de 3 ts med sitronsaft og 3 ss med havsalt i en form. Skjær tofuen i 8 skiver, og legg de i marinaden. La den stå i kjøleskapet natten over, eller i minst 7 timer. Hell av marinaden og la tofuen renne av i et kjøkkenhåndkle.
Finhakk basilikum, persille og hvitløken og bland de i en bolle sammen med olivenoljen. Skjær tofuen i små terninger og bland de inn i urtemarinaden. La tofuen stå i kjøleskapet til salaten skal serveres.
Legg salat, agurk, tomat og rødløk på et fint salatfat. Hell over tofuen og all marinaden. Smak til med mer havsalt og olivenolje hvis det trengs. Dryss hele eller hakkede oliven over.