Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Bokhvete-grøt med krydder og frukt

Nå som morgenene er kalde og mørke, smaker det ekstra godt med en varmende frokost. Da passer grøt perfekt. Varier med forskjellige typer korn som havre, hirse, quina og bokhvete- det finner så mange gode typer, og de er alle proppfulle av næring. Her kommer oppskriften på en fantastisk grøt laget av bokhvete. Jeg tror faktisk dette er den beste grøten jeg noen sinne har smakt! Og jeg som trodde jeg ikke likte bokhvete… Vel, nå er jeg frelst.

granateple

Tekst og bilde: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

Oppskriften har jeg funnet på en av mine favorit-blogger når det kommer til mat-inspirasjon;Green Kitchen Stories

4 posjoner

3 dl hel bokhvete
6 dl vann
150 gram tørket frukt ( jeg brukte fiken og aprikos, men du kan også bruke rosiner, tranebær og dadler)
1/2 ts fint havsalt
2-3 kanelstenger
1 ts kardemomme
1 vaniljestang
2-4 ss kokosolje (valgfritt)
Frisk frukt (mine favoritter er granateple, kiwi og fersk fiken, men du kan bruke akkurat hva du vil)
Havremelk eller annen veganskmelk (valgfritt, jeg liker den best uten)

Jeg pleier å bløtlegge bokhveten i et par timer, eller over natten, før jeg koker grøten. Men det er valgfritt. Hvis du bløtlegger kornene, legger du de i en skål med kaldt vann. Etter noen timer, heller du av vannet, og skylder kornene.

Legg bløtlagt eller tørr bokhvete i en kjele, sammen med vann, kanelstenger, vaniljestang, kardemomme og hakket tørket frukt. Kok opp, og la grøten koke i ca 20 minutter.

Ta kjelen bort fra varmen og rør inn havsalt og kokosolje. Kokosoljen er helt valgfri, men jeg synes den gjør grøten dobbelt så god :)

Server med frisk frukt, og vegansk melk hvis du ønsker det.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.