Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Baconburgere med avokadofyll

Lyst på baconburger med guacamole? Her får du en 100% plantebasert oppskrift av Cathrine fra Veganeren. Perfekt nå som grillsesongen står for dør.

Baconburger

Oppskrift, tekst og bilder: Cathrine Garaguso (Veganeren)

2,5 dl glutenmel
2,5 dl hvetemel
2,5 dl faconbiter
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1/2 ss sort pepper/peppermiks
1/2 boks hakkede tomater
1/2 dl solsikkeolje
2 ss chilisaus eller BBQ-saus
2 ss ketchup

bacon-2Guacamole laget av 2 stk modne avokadoer, 1 ts løkpulver, 1 ts hvitløkspulver, salt, pepper og litt sitronsaft

Bland sammen det tørre og det våte i hver sin bolle. Mix det tørre og våte sammen og kna til en deig med hendene. La den stå og hvile i ca. 20 minutter.
Varm ovnen til 175 grader og kle en bakeplate med bakepapir.

bacon-4Del deigen i 8 og klapp hver ball til en flat burger. Legg et par ss guacamole på 4 av burgerne og legg de resterende 4 burgerne oppå disse. Klem godt sammen.

Stek burgerne i ca. 20 minutter, så snur du dem og steker i et kvarter til.

Serveres i burgerbrød med hjemmelaget veganese, resten av guacamolen om det er mer igjen, løk, sylteagurk og annet du liker. Pommes frites (best med skikkelig usunne friterte) er også godt til.

Baconburger