Asparges er en vegetarisk delikatesse, som er perfekt til småretter. Denne varianten er både sprø og smakfull.
Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). Foto: Anna Lerheim Ask
Til 4 porsjoner:
8 asparges, olje til steking
8 skiver loff (helst firkantet)
16 strå gressløk (beregn gjerne noen ekstra)
1 fedd hvitløk
4 ss balsamicoeddik
Salt og pepper
12 cherrytomater
Balsamicocreme
Ristede frø og nøtter, som solsikkekjerner, pinjekjerner og sesamfrø
Stek loffskivene i en stekepanne i olje på begge sider til de har blitt gylne. Skjær hver skive i 5 like strimler. Kok opp vann og la aspargesene koke i 2-3 minutter (til de blir knallgrønne) og legg dem så til side. Varm opp olje i en stekepanne og ha aspargesen oppi. Tilsett så balsamicoeddiken. OBS! Dette kommer til å sprute så legg gjerne et lokk over pannen. Press over hvitløksfeddet, dryss salt og pepper over og stek aspargesen i 1 minutt mens du vender på dem.
Dandering: Legg to gressløkstrå på benken, fire loffstrimler oppå gressløkene og en asparges oppå loffen. Knyt gressløken. Pynt tallerkenen med balsamicocreme, cherrytomater og dryss ristede nøtter og frø over.