Denne oppskriften er så lett og SÅ god – og det beste av alt er at du ikke trenger noen hokkus pokkus ingredienser! Her er det kun ingredienser hvermansen har i skapet. Pannekakene er kvalitetssikret av svigers og opptil flere ganger av kjæreste!
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (veganslife.com)
Du trenger (10-12 pannekaker):
5 dl hvetemel, 300 g
0,5 dl sukker, 50 g
3 toppa ts bakepulver, 15 g
1/4 ts salt
4 ss smeltet vegansk smør, 60 g (kan også bruke 4 ss nøytral olje)
7 dl plantebasert melk (man kan også bruke vann!)
Slik gjør du:
Smelt smøret på svak varme og sett til side. Bland sammen alt det tørre i en stor bolle, bland godt slik at bakepulveret fordeler seg ordentlig.
Lag en grop i midten av det tørre og hell i soyamelken og det smeltede smøret. Visp kjapt sammen til det ikke er noen klumper.
La røren hvile i ca 10 minutter, til du ser et lite lag med “skum” og luftbobler på overflaten. I mens røren hviler kan du sette på stekeplaten på medium/høy varme. På min stekeplate bruker jeg varme 6-7 av 9.
Pannekakene kan stekes et par minutter på hver side. Snu pannekaken når den er gjennomstekt og du ser små hull, og stek videre på neste side i enda 2 minutter. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre, så de holder på varmen og “mykheten”.