Sandwich med kikert- og linsefyll med smak av karri. Tilsett gjerne svart salt for en “eggete smak”, men husk å ikke overdrive, det kan fort bli for mye av det gode. Frisk opp med grønne blader og gjerne litt spirer.
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)
Du trenger (2 porsjoner):
4 ss tørre linser
Grønnsaksbuljong
1 boks hermetisk kikerter, ca 250 g
1 ss vegansk majones
2-3 ts karripulver
Svart salt (kan sløyfes)
Salt og pepper
4 skiver brød
Vegansk smør
Salat
Slik gjør du:
Kok opp linsene i passe mengde vann med litt grønnsaksbuljong. Hell av vannet, skyld i kaldt vann og sett til side for avkjøling.
Bruk en stavmikser, eller gaffel, til å mose kikertene til en grov masse i en bolle. Rør inn majones, linser og karripulver. Smak til med salt, pepper og evt svart salt. Tilsett mer karri om nødvendig.
Smør alle skivene med et tynt lag smør. Fordel kikertfyllet på to av skivene og topp med revet salat. Dekk med de to resterende skivene med smørsiden ned. Skjær hver sandwich i to og server gjerne med en frisk salat til.