Egg og spesielt eggerøre, er noe mange tror de må gi opp hvis man blir veganer. Den gledelige nyheten er at det trenger man ikke! Man har tofu for konsistens, gurkemeie for farge, svart salt for ordentlig eggsmak og ikke minst all verdens grønnsaker!
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (veganslife.com)
Du trenger (4 posjoner):
1 liten gul løk
1/2 rød paprika
5-6 sjampinjong
250 g fast tofu
1 ss tahini
1 ss soyasaus
1 ss Dijonsennep
1/2 ts gurkemeie
2-3 ss kaldt vann
1/2 dl næringsgjær
2 håndfulle spinat
1/2 potte gressløk
Salt og pepper
Svart salt(kan sløyfes)
Slik gjør du:
Kutt løk, paprika og sjampinjong i mindre biter. Varm en dyp stekepanne med bittelitt olje og stek løken blank. Når løken er blank tilsetter du paprika og sopp, stek videre på medium varme i et par minutter.
Visp sammen tahini, soyasaus, sennep, gurkemeie og vann. Smuldre opp tofuen til store og små biter med fingrene og ha i stekepannen sammen med tahiniblandingen. Rør godt rundt.
Tilsett næringgjær, spinat og gressløk. Stek til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt svart salt. Vær forsiktig med det svarte saltet, da det kan bli for sterk smak.