Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Tofu- og nøttepålegg

Dette er et deilig og næringsrikt pålegg med mye smak. Perfekt til lange frokoster eller som smørepålegg på matpakka.

nøttepålegg-580×491

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

350 gram peanøtter (hvis de er saltet, så skyll av saltet)
50 gram tofu uten smak (kjøpes i f.eks. asiatiske butikker)
1,5 cm fersk ingefær (av den biten som er omtrent så tykk som en tommel)
1 fedd hvitløk
1/8 fersk rød chili
3 ss soyasaus
1 dl olje
1,5 dl vann

Kjør alt i food prosessoren til det har fått en jevn konsistens. Dette pålegget kan også brukes som saus til wokretter hvor du steker grønnsakene du vil bruke (som løk, gulrot, brokkoli, squash, paprika og sukkererter) og har sausen over til den blir varm, eller som dipp til rå grønnsaker.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.