En skikkelig solfylt frokost og en super start på dagen! Den består av masse proteiner, fiber som holder deg mett, og sunne fettsyrer. Tofurøren piffes opp med litt stekt mais og toppes med avocado, ristede pinjekjerner og hakket persille, som serveres på ristet grovbrød.
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
10 min
Tilberedning
10 min
Porsjoner
2
Ingredienser
1 liten rødløk
2 fedd hvitløk
Korn fra 1 maiskolbe (evt. 1 liten boks mais)
250 g fast tofu
1 ts stekeolje (raps- eller olivenolje)
Saus
1 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
3 ss næringsgjær
Pepper og salt
Litt chilipulver
½ dl vann
Tilbehør
2 grove brødskiver, ristet eller tørrstekt i stekepanne
½ avocado, i skiver
Valgfritt: tørristede pinjekjerner og hakket persille
Fremgangsmåte
Skjær rødløk i tynne skiver og finhakk hvitløken. Ha litt olje i en stekepanne og stek til løken er gyllen. Tilsett maiskorn og stek i et par minutter.
Ikke tørk tofuen. Bruk hendene til å smuldre den i mindre biter –du må gjerne la det være noen litt større biter også. Ha i stekepannen sammen med løken og maisen.
Bland sammen alle krydrene til sausen, tilsett vann og rør godt. Hell sausen over tofurøren og bland godt slik at alle tofubitene dekkes.
Rist brødskivene og skjær avocado i skiver. Velger du å servere med pinjekjerner kan de tørristes i en stekepanne. Dette gjøres ved å ha pinjekjerner i en stekepanne uten olje. Rist på middels varme til de blir litt brunere i fargen. Rør litt underveis.
Ha tofurøren over de ristede brødskivene og topp med avocadoskiver, ristede pinjekjerner og hakket persille. Server umiddelbart!
Notater
Frokosten kan lett gjøres glutenfri ved å bruke glutenfritt brød.