Veganske proteinpannekaker, med hele 31 g per porsjon! De er også helt uten proteinpulver. Pannekakene er supre etter trening, for å fylle på med karbohydrater og proteiner som bygger opp musklene. For et høyt proteininnhold brukes kikertmel og grovt speltmel, samt peanøttsmør og soyamelk. Server med ønsket topping, f.eks. friske bær og sjokoladesaus!
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
5 min
Tilberedning
15 min
Porsjoner
1
Ingredienser
1 dl grovt speltmel eller hvetemel
1 dl kikertmel
½ ts bakepulver
1 klype salt
Et dryss kanel
1 liten banan eller ½ større banan, most med gaffel
1 ss peanøttsmør
1,5 dl soyamelk
Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett de våte ingrediensene og bruk en visp til å blande røren.
Stek lappene på middels varme til de er lysebrune på begge sider. Olje er ikke nødvendig, men en god stekepanne!
Server med ønsket topping!
Notater
Oppskriften gir 5 små til mellomstore lapper.
Her har jeg servert lappene med jordbær, banan, samt litt søtning. Du kan også servere de med f.eks.:
– Alpro Go On (plantebasert alternativ til kvarg) og bær
– Hjemmelaget vegansk nugatti, oppskrift HER
– Syltetøy eller chiasyltetøy, oppskrift HER
– Sjokoladesaus (blend kakaopulver, dadler og vann til ønsket konsistens)
– Lappene kan også serveres med peanøttsmør, men da kan det fint sløyfes fra pannekakerøra!