Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Pepperkake-pannekaker

Pepperkaker til frokost? Ja takk! Nyt disse luftige og mettende frokost-pannekakene nå i advendtstiden. De fyller hele huset med deilig pepperkake-lukt. Jeg synes de smaker aller best med lønnesirup og et dryss kanel over.

0046-580×434

Oppskrift, tekst og bilder:  Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

14-16 små pannekaker, 4-6 porsjoner

5 dl fint mel
5 dl plantemelk (soya, havre el.l)
2 ss bakepulver
2 ts vaniljefrø (eller bruk vaniljesukker)
1 ss kanel
1 ss ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme
3/4 ts fint salt
4 ss lønnesirup (eller annen sirup)
4 ss nøytral olje + mer til steking

Bland melet med krydder, bakepulver og salt i en stor bakebolle. Tilsett plantemelk, lønnesirup og olje og vips raskt sammen. Pass på å ikke over-vispe- da kommer pannekakene til å bli gummi-aktige.

Varm opp olje i en stekepanne og hell oppi litt mer enn 1/2 dl røre per pannekake. Stek et par minutter på første side, før du snur pannekakene og steker de videre på andre siden.

Server varme, gjerne med lønnesirup og ekstra kanel.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.