Pepperkaker til frokost? Ja takk! Nyt disse luftige og mettende frokost-pannekakene nå i advendtstiden. De fyller hele huset med deilig pepperkake-lukt. Jeg synes de smaker aller best med lønnesirup og et dryss kanel over.
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
14-16 små pannekaker, 4-6 porsjoner
5 dl fint mel
5 dl plantemelk (soya, havre el.l)
2 ss bakepulver
2 ts vaniljefrø (eller bruk vaniljesukker)
1 ss kanel
1 ss ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme
3/4 ts fint salt
4 ss lønnesirup (eller annen sirup)
4 ss nøytral olje + mer til steking
Bland melet med krydder, bakepulver og salt i en stor bakebolle. Tilsett plantemelk, lønnesirup og olje og vips raskt sammen. Pass på å ikke over-vispe- da kommer pannekakene til å bli gummi-aktige.
Varm opp olje i en stekepanne og hell oppi litt mer enn 1/2 dl røre per pannekake. Stek et par minutter på første side, før du snur pannekakene og steker de videre på andre siden.
Server varme, gjerne med lønnesirup og ekstra kanel.