Har du litt ekstra tid til frokosten en morgen? Eller er du kanskje lei av den samme brødskiva eller müslien til frokost? Prøv denne proteinrike og fargefulle meksikansk inspirerte frokosttallerkenen! Den inneholder hele 30 g protein, sunt fett og fiber som holder deg mett. Ved å bruke et par spiseskjeer næringsgjær dekker frokosten nesten hele dagsbehovet av B-vitaminer*!
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
15 min
Tilberedning
15 min
Porsjoner
2
Ingredienser
Proteinkilder
Tofurøre (oppskrift her)
Sorte bønner, hermetiske
Krydder (f.eks. paprikapulver, cumin, koriander, salt, chili)
Grønnsaker
Grønn paprika
Cherrytomater
Avocado
Evt. litt bladsalat
Tacosaus
Fremgangsmåte
Lag tofuføre etter oppskriften.
Ha avskylte bønner i en stekepanne og varm opp. Tilsett ønsket krydder og litt vann. Varm opp og la småputre på lav varme i 5 minutter.
Grønnsakene skjæres i skiver eller terninger.
Server tofurøre og bønner sammen med grønnsakene og tacosaus.
Notater
– Gode proteinkilder + masse grønt gjør susen! Her bruker jeg tofu i tofuføre og svarte bønner med krydderblanding. Bønnene kan også erstattes med linser, som inneholder høye mengder selen.
– Varier gjerne med grønnsaker du har i skapet, du kan f.eks. også bruke agurk, raspet gulrot, vårløk og søtpotet.
*AVHENGER DOG AV TYPE NÆRINGSGJÆR.