Denne kikertbaserte dippen har en frisk smak av hvitløk, som gjør den nærmes avhengighetsskapende. Prøv den med ferskt brød.
Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). FOTO: istockphoto.
1 glass eller boks kokte kikerter
1 stort fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 ss tahini (kan kjøpes i butikken eller lages ved å kjøre ca tre deler sesamfrø og en del olje i en foodprosessor til det blir en jevn masse) (kan sløyfes)
1/2 kopp løst pakket koriander/persille
Saften av 1/2 sitron
Salt og pepper
Kjør alt i en food prosessor til pålegget blir jevnt. Tilsett eventuelt litt vann for å få riktig konsistens. Man kan variere smaken ved å tilsette f.eks. finhakket fersk chili, spisskummen og pinjekjerner. Hell gjerne litt olivenolje over hummusen på serveringsfatet og pynt med ferske koriander- eller persilleblader.