Nesten ingenting slår en ordentlig god havregrynfrokost på travle morninger. Det beste med havregryn er at du kan lage ferdig alt kvelden før, la havregrøten hvile over natten i kjøleskapet, og vips har du frokost. På engelsk kalles det populært “overnight oats”, jeg velger å kalle det “havregryn på overnatting”.
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (veganslife.com)
Du trenger (1 porsjon):
1 dl havregryn
1 ss chiafrø
1,5 dl soyamelk
1-2 ss peanøttsmør*
1 ss lønnesirup (kan sløyfes)
1 banan
* For best resultat og smak – bruk ordentlig peanøttsmør uten sukker og minst mulig salt!
Slik gjør du:
Bland sammen havregryn, chia og soyamelk. Tilsett så peanøttsmøret og lønnesirupen, og bland godt. Hvis peanøttsmøret er veldig hardt etter å ha stått i kjøleskapet, kan du varme opp mengden du skal bruke i 10-15 sekunder i mikroovnen, da er det lettere å røre inn.
La blandingen stå i lufttett beholder i kjøleskapet over natten. Tilsett bananskiver og gjerne en ekstra dasj peanøttsmør morningen etter. Velbekomme!