Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Havregryn på overnatting med peanøttsmør

Nesten ingenting slår en ordentlig god havregrynfrokost på travle morninger. Det beste med havregryn er at du kan lage ferdig alt kvelden før, la havregrøten hvile over natten i kjøleskapet, og vips har du frokost. På engelsk kalles det populært “overnight oats”, jeg velger å kalle det “havregryn på overnatting”.

 

dsc_11411

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (veganslife.com)

Du trenger (1 porsjon):
1 dl havregryn
1 ss chiafrø
1,5 dl soyamelk
1-2 ss peanøttsmør*
1 ss lønnesirup (kan sløyfes)
1 banan
* For best resultat og smak – bruk ordentlig peanøttsmør uten sukker og minst mulig salt!

Slik gjør du:
Bland sammen havregryn, chia og soyamelk. Tilsett så peanøttsmøret og lønnesirupen, og bland godt. Hvis peanøttsmøret er veldig hardt etter å ha stått i kjøleskapet, kan du varme opp mengden du skal bruke i 10-15 sekunder i mikroovnen, da er det lettere å røre inn.

La blandingen stå i lufttett beholder i kjøleskapet over natten. Tilsett bananskiver og gjerne en ekstra dasj peanøttsmør morningen etter. Velbekomme!

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid håper bloggen vil vise at det ikke er vanskelig eller ensformig med vegansk mat, og at hun har stor tro på at kunnskap og fristende bilder kan overbevise leserne til å velge bort kjøttet og andre animalske ingredienser.