Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Guacamole med tomatbiter

Dette er en klassisk, mexicansk dipp som er perfekt som pålegg eller som en spennende siderett.

guacamole-tomat-580×448

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com). FOTO: Istockphoto.

2 avokadoer
2 små tomater
1/2 rød chili
1/2 liten rød løk
2 ss finhakket koriander
1/2 ts salt
Nykvernet sort pepper etter smak
1 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Finhakk tomatene. Skrell og finhakk løken. Del, ta ut kjerner og finhakk chilien. Del avokadoen, ta ut stenen og mos kjøttet grovt med en gaffel – ikke mos for mye, det er fint om det er biter av avokado i guacamolen. Bland avokadomosen forsiktig med tomater, løk, chili og koriander. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.