Etter å ha spist avocado toast til frokost minst 4 ganger i uken i flere år, har jeg funnet meg en favoritt. Avocado toast kan gjøres veldig enkelt, men ved å bruke et par ekstra ingredienser, nemlig hvitløk, chili, næringsgjær og urter, har du den ultimate avocadotoast! Denne frokosten metter godt, faktisk helt til lunsjtider. Den inneholder også masse fiber og gode fettsyrer, samt en god dose B-vitaminer!
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
10 min
Tilberedning
– min
Porsjoner
1
Ingredienser
1 avocado
1 fedd hvitløk
Tørket chili, knust
1 ss næringsgjær
1 god neve frisk basilikum, revet i mindre biter
2 skiver grovt rugbrød, ristet
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk. Mos avocadoen og bland med hvitløken. Rør inn de øvrige ingrediensene.
Server avocadomosen på ristet rugbrød. Pynt med basilikum.
Notater
Bruk urter du har tilgjengelig! Min favoritt er basilikum, den går supert sammen med avocado og næringsgjær. Grovhakk eller riv bladene, og bland de deretter inn i avocadomosen. Pynt gjerne med litt ekstra urter på toppen!