Baba ganoush er en dipp basert på aubergine. Den kommer opprinnelig fra Midtøsten og spises vanligvis sammen med pitabrød eller annen hvitt brød. Bakte auberginer er noe av det beste som finnes og sammen med tahini, olivenolje og litt krydder blir det en fantastisk dipp!
Baba ganoush passer også utmerket som pålegg eller i wraps, gjerne toppet med diverse grønnsaker som for eksempel avocado, tomat og ruccula, eller paprika, oliven og spinat. Prøv deg frem og finn din favoritt!
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
10 min
Tilberedning
30 min
Porsjoner
3
Ingredienser
2 STORE auberginer, evt. 3 middels
1 fedd hvitløk (smak til)
2-3 ss tahini
2 ss presset sitronsaft
2 ss kaldpresset olivenolje
En klype himalayasalt eller havsalt
Stekeolje (raps- eller olivenolje)
Valgfritt brød (prøv f.eks. naanbrød av spelt!) eller agurkstaver
Fremgangsmåte
Skjær auberginen i to eller fire båter. Legg auberginebåtene i en ildfast form og hell litt olje (stekeolje) over. Stek på 220 grader i ca. 30 minutter (dette kan variere fra ovn til ovn). Auberginen er ferdig når den er myk og har fått en litt mørkere farge i fruktkjøttet. La auberginen avkjøle seg litt (ikke vent helt til den er kald – dippen smaker best når den er varm/lunken).
Ha deretter auberginen og resten av ingrediensene i en blender eller food processor og kjør til dippen er helt jevn uten klumper.
Ha dippen i en bolle og hell over litt ekstra olivenolje. Server med godt brød!