Det finnes desverre ikke mange veganske alternativer isdisken, men du kan heldigvis enkelt lage dine egne veganske iskrempinner! Denne gangen en ekstra kremet ispinne med smak av enten lakris eller sjokolade! Disse smaker helt nydelig, og er et mye sunnere alternativ til vanlig fløteis. De inneholder en del fett, men det er nødvendig for å få den deilige kremede smaken. Dadler gir både fylde og sødme i iskremen.
Disse kan nytes både på sommeren og vinteren!
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse:
10 minutter
Tilberedning:
12 timer
Porsjoner:
6 iskrempinner
Ingredienser
3 dl kokosmelk
1 dl cashewnøtter, bløtlagt minst 1 time (helst over natten)
6 små myke dadler
1 ss lakrispulver + en liten klype salt ELLER 2 ss kakaopulver (ikke av typen bakekakao)
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn smoothie. Hell smoothien i isformer og frys over natten.
Ha evt. på ekstra topping, f.eks. smeltet sjokolade og hakkede nøtter.
NOTATER
Det går fint å bruke cashewnøtter som ikke er bløtlagt også, men bløtlegging er til fordel for opptaket av jern, kalsium og sink i kroppen.
Cashewnøttene kan fint byttes ut med en ekstra dl kokosmelk, dvs. 4 dl kokosmelk tilsammen.
Smelt melkefri mørk sjokolade. Bruk en skje til å ha sjokolade over de frosne iskrempinnene. Frys et par minutter til. Du kan også dyppe halve eller en tredjedel av ispinnene i sjokoladen og drysse litt nøtter over.