Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Vegansk ostekake med bringebær

Ostekake uten ost og egg, sa du? Vegansk ostekake er faktisk ikke noe hokkus pokkus, da vi i dag er så heldige å ha gode veganske erstattere til “ordentlig” kremost, fløte, melk og smør.  Å tilsette egg i en ostekake er uansett helt unødvendig. Fyll heller kaken med friske bær! Jeg kan love at denne blir en favoritt ved kakebordet!

untitled-1

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Du trenger:
200 g mariekjeks
120 g smeltet vegansk smør
1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

200 g vegansk hvit sjokolade, feks denne*
3 dl vegansk vispbar fløte, feks denne *
450 g vegansk kremost (2 pakker Tofutti original)
250 g bringebær, helst ferske, men frosne funker også (pluss ekstra til pynt)
* Fåes kjøpt på Sunkost Gunerius

Slik gjør du:
Finn fram en springfor på 20 cm og smør den lett med litt olje. Knus all mariekjeksen med en kjøkkenmaskin, eller for hånd, til kjeksen er relativt finmalt. Bland så inn smeltet smør til du får en seig deig. Trykk kjeksdeigen ned i kakeformen så du får en jevn overflate. Sett kakeformen i kjøleksapet i ca 1 time.

Smelt sjokoladen i et vannbad og sett til side. Finn fram en stor bolle og visp kremen som anvist på pakken til den er fluffy. Ha så over den smeltede sjokoladen og kremosten, og visp det hele kraftig sammen til du får en jevn blanding som begynner å tykne litt. Rør så inn bringebærene slik at blandingen begynner å bli lett rosa.

Hell kremostblandingen over i kakeformen. La kaken stå i kjøleskapet over natten. Sett kaken gjerne i frysen 1-2 før den skal spises, da blir den ekstra god og er mye lettere å skjære i. Bruk en skarp kniv rundt kanten på kakeformen før du tar ut kaken. Pynt med friske bær!

 

dsc_11731-1

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid håper bloggen vil vise at det ikke er vanskelig eller ensformig med vegansk mat, og at hun har stor tro på at kunnskap og fristende bilder kan overbevise leserne til å velge bort kjøttet og andre animalske ingredienser.