Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Vegansk gulrotkake

Saftig gulrotkake som er kjempelett å lage. Jeg har blitt fan av å bruke muskatt i oppskrifter hvor kanel spiller en stor rolle, syntes det gir en veldig god smak sammen!

Vegansk gulrotkake

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Forberedelse 
10 min
Tilberedning
40 min + glasur
Porsjoner 
1 kake på 22 cm diameter

Ingredienser

5 dl siktet hvetemel, ca 300 g
3 ts bakepulver
1/2 ts natron
3 ss kanel
1/2 ts muskatnøtt (kan sløyfes)
1 ts salt

3 dl vegetabilsk melk, gjerne soya, havre eller mandel
1 dl kokosolje, eller annen nøytral matolje
2 ts vaniljeekstrakt, evt vaniljepulver
1 ts eplecidereddik
2 dl sukker
4-5 gulrøtter, raspet

 

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskattnøtt og salt i en stor bolle. Bland godt sammen, så bakepulveret og natronen fordeler seg likt.

I en mindre bolle, visp sammen melk, olje, vanilje, eddik og sukker. Lag så en grop i den tørre blandingen og hell væsken over. Bland godt. Vend i den raspede gulroten underveis.

Smør og mel en springform på 22cm. Hell deigen over i formen og stek på midterste rille i ca 40 minutter. La kaken avkjøle seg helt før du skjærer den opp og evt topper den med glasur eller ostekrem.

 

Ingrid Helene Jurs

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.