Saftig gulrotkake som er kjempelett å lage. Jeg har blitt fan av å bruke muskatt i oppskrifter hvor kanel spiller en stor rolle, syntes det gir en veldig god smak sammen!
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)
Forberedelse
10 min
Tilberedning
40 min + glasur
Porsjoner
1 kake på 22 cm diameter
Ingredienser
5 dl siktet hvetemel, ca 300 g
3 ts bakepulver
1/2 ts natron
3 ss kanel
1/2 ts muskatnøtt (kan sløyfes)
1 ts salt
3 dl vegetabilsk melk, gjerne soya, havre eller mandel
1 dl kokosolje, eller annen nøytral matolje
2 ts vaniljeekstrakt, evt vaniljepulver
1 ts eplecidereddik
2 dl sukker
4-5 gulrøtter, raspet
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskattnøtt og salt i en stor bolle. Bland godt sammen, så bakepulveret og natronen fordeler seg likt.
I en mindre bolle, visp sammen melk, olje, vanilje, eddik og sukker. Lag så en grop i den tørre blandingen og hell væsken over. Bland godt. Vend i den raspede gulroten underveis.
Smør og mel en springform på 22cm. Hell deigen over i formen og stek på midterste rille i ca 40 minutter. La kaken avkjøle seg helt før du skjærer den opp og evt topper den med glasur eller ostekrem.