Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Vegansk eplekake

Sukkerbrød, eple og kanel i skjønn forening. Eplekake er en fantastisk god og lettvint kake å bake, som blir både luftig og saftig – helt uten å bruke egg! I denne oppskriften har jeg tilsatt muskattnøtt, kokosmasse og vanilje for en mer spennende smak. Velbekomme!

Vegansk eplekake2

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Forberedelse 
10 min
Tilberedning
60 min
Porsjoner 
1 kake på 22 cm diameter

Ingredienser

5 dl siktet hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
2 dl sukker
1/2 ts kanel
1/2 ts muskatnøtt
2 ss kokosnøttmasse (kan sløyfes)

2,5 dl soyamelk
2 ss olje
1 ts eddik
2 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

1-2 epler

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.

Bland sammen alt det tørre i en stor bolle. Det er veldig viktig å blande godt og lenge for at bakepulveret og natronen fordeler seg likt, hvis ikke kan du få en ujevn heving.

Visp sammen alt det våte i egen bolle. Lag en grop i midten av den tørre blandingen og hell så i det våte. Bland kjapt og godt sammen.

Smør og mel en springform og ha deigen over i formen. Dekk med aluminiumfolie og stek på midterste rille i 30 minutter.

Mens kaken steker, kutt eplene i skiver. Ta kaken ut etter 30 minutter og pynt kaken med epleskivene. Dryss over litt kanel og evt litt perlesukker. Stek videre i 20-30 minutter.

Avkjøl kaken på rist i ca. 20 minutter før du begynner å skjære i den. Server gjerne med litt vispet krem eller vaniljeis (veganske alternativer finnes etterhvert i de fleste butikker).

 

Ingrid Helene Jurs

Ingrid kombinerer sitt engasjement for dyrevelferd og interesse for matlaging og fotografi til å fremme et vegansk kosthold.