Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Smuldrepai

Herlig dessertpai på en-to-tre – med blåbær og havregryn blir det både godt og sunt.

smuldrepai-580×421

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Til 4 porsjoner:

300 g frosne eller ferske bær
2 dl hvetemel
3 dl havregryn, lettkokt type
5 ss sukker
1/4 ts salt
150 g margarin eller kokosfett

Legg bærene i en smurt paiform. Bruk hendene eller en food prosessor, og smuldre fettet sammen med mel, havregryn, salt og sukker. Dryss deigen over bærene, og stek den ved 200 grader i 15-20 minutter. Server med soyais.

 

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.