Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Sjokoladeterter

Disse minitertene er bare den beste desserten jeg har smakt på en evighet. Deilig, sprø bunn med smak av lønnesirup og mandler. Og fyllet er så kremet, mørkt og akkurat passe søtt- man kan spise det alene som sjokolademousse. Jeg får alltid fyll til overs, og bruker det til å dyppe megselvjordbær i.

 

0013-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)

4-6 mini terter + ekstra fyll

Jeg får 4 miniterte-skall ut av denne oppskriften. Du kan helt sikkert få 6 hvis du lager skallene tynnere, men jeg liker de best litt tykke. Har du ikke miniterte-former kan du prøve å bruke en vanlig paiform og lage en stor isteden.5 dl mandler

1,5 lønnesirup
1/2 ts fint havsalt

5,5 dl rå cashewnøtter
3,5 dl rått kakaopulver, eller vanlig kakao
2,5 dl lønnesirup
1/2 ts fint havsalt
1,5 dl smaltet kokosolje
1 – 1 1/2 dl vann

 

0052-580x434

Begynn med å lage brunnene. Legg mandlene på et stekebrett dekket med bakepapir. Hell over 4 ss av lønnesirupen og bland godt, slik at alle mandlene er dekket. Rist mandlene ved 200 grader i 10-15 minutter. Rør om et par ganger, og pass på så ikke mandlene blir brent. La de avkjøles.

Når mandlene er kalde, kjører du de i en food processor eller blender til at et grovmalt. Bland mandlene med resten av lønnesirupen og havsaltet. Press deigen ut i 4-6 miniterte-former eller en stor paiform. Sett ovnen på 100 grader, og stek brunnene i 30 minutter. Avkjøl.

Et par timer før du lager fyllet, legger du cashewnøttene til bløte i kaldt vann. Hell av vannet, skyll nøttene i rent vann og legg de i blenderen. Tilsett lønnesirupen, havsalt og 1 dl kaldt vann. Blend at til det er helt glatt og kremet. Du kan tilsette opptil 1/2 dl ekstra vann hvis det er vanskelig å blende nøttene.

Tilsett kakaoen og blend. Tilsett tilslutt kokosoljen, og blend videre til at er glatt og kremet.

Hell fyllet i bunnene, og sett de i kjøleskapet et par timer før servering. Disse holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Serveres kalde.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.