Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Sjokoladepudding

Denne sjokoladepuddingen er genialt enkel, og smaker superbra med servert med soyakrem eller vaniljesaus laget av soya eller havre.

sjokoladepudding-460×700

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Bilde: Anna Lerheim Ask

Til 4 porsjoner:

3/4 dl sukker
3 ss kakao
Knapt 1 dl maizena
6 dl soyamelk
1/2 ss vaniljesukker

Bland sukker, kakao og maizena i en kjele. Bland sakte inn soyamelken, slik at maizena-melet løser seg opp. Sett på middels varme, og kok opp mens du hele tiden rører. Når det begynner å boble og røren tykner, tar du kjelen av platen og blander inn vaniljesukkeret.

Hell sjokoladepuddingen i en serveringsbolle og la den kjølne. Sett den i kjøleskapet frem til servering.

Server den med soyakrem eller vaniljesaus laget av soya eller havre.

 

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.