Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Sjokolademuffins med kaffe

Superenkle veganske sjokolademuffins med hint av kaffe! Muffinsene lages på under 1 time og krever kun 1 bolle og lite utstyr. Jeg liker å bruke speltmel og kokossukker fremfor hvetemel og hvitt sukker, men bruk gjerne sistnevnte om du ikke har noe annet tilgjengelig. I oppskriften bruker jeg hakket vegetabilsk sjokolade, men bruk gjerne sjokoladeknapper! Muffinsene kan fint fryses, og enten tines eller varmes i 10 min i ovnen.

sjokolademuffins med kaffe2 – Copy

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse:
15 minutter
Tilberedning:
30 minutter
Porsjoner:
6

Ingredienser

2 dl plantemelk
½ dl nøytral olje
1 dl kokossukker
1 ts natron
1 ts bakepulver
½ krm salt
1 ts fiberhusk
2 ss kakao
½ ts kaffepulver, frysetørret
50 g mørk vegetabilsk sjokolade, grovhakket
3 dl speltmel, fint

 

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen plantemelk og olje, og ha deretter i kokossukker, natron, bakepulver, salt, fiberhusk, kakao, kaffepulver og hakket sjokolade.
Bland tilslutt inn speltmel.
Bruk helst et muffinsbrett, for å forhindre at muffinsene utvider seg utover fremfor oppover. Fordel muffinsrøren i 6 former.
Stek på 180 grader i 30 minutter.

 

Notater

Hvetemel kan brukes i stedet for speltmel, og hvitt sukker i stedet for kokossukker.

Muffinsene er noe “mørke” i smaken. Bruk evt. litt mer sukker om du ikke liker den bitre smaken av sjokolade. Tilsett 1-2 ss ekstra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marie

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.