Da jeg for en stund siden lærte å lage iskrem av cashewnøtter, åpnet en helt ny iskremverden seg for meg. Denne isen er FANTASTISK! Konsistensen, smaken.. nam! Jeg har fått helt dilla, og klarer ikke slutte å lage boks på boks med denne deilige desserten. For å få helt perfekt konsistens trenger man en iskremmaskin. Men hvis du, som meg, ikke eier en, får du nesten like bra resultat uten.
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
Gir ca 1 liter
3 3/4 dl rå, usaltede cashewnøtter
4 dl vann
1 flaske (250 g) lønnesirup
1 ss vaniljesukker
1 1/4 dl kakaopulver
Bruk en blender når du skal blande ingrediensene. Det er veldig viktig at du kjører massen helt til den er helt fri for cashewnøttbiter.
Begynn med å blende nøtter, vann og lønnesirup i ca 2 – 3 minutter.
Tilsett vaniljesukker og kakao og blend videre i 1 – 2 minutter.
Hvis du bruker en iskremmaskin følger du fremgangsmåten som hører til.
Hvis du ikke har iskremmaskin, heller du ismassen i en plastboks og setter den i fryseren. For å få riktig konsistens er det VELDIG viktig at du rører i isen under innfrysningen. Rør gjennom isen ca en gang i halvtimen, helt til isen er frossen.
Server og nyyyt.