Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Sjokoladeis av cashewnøtter

Da jeg for en stund siden lærte å lage iskrem av cashewnøtter, åpnet en helt ny iskremverden seg for meg. Denne isen er FANTASTISK! Konsistensen, smaken.. nam! Jeg har fått helt dilla, og klarer ikke slutte å lage boks på boks med denne deilige desserten. For å få helt perfekt konsistens trenger man en iskremmaskin. Men hvis du, som meg, ikke eier en, får du nesten like bra resultat uten.

 

0091-580×600

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Gir ca 1 liter

3 3/4 dl rå, usaltede cashewnøtter
4 dl vann
1 flaske (250 g) lønnesirup
1 ss vaniljesukker
1 1/4 dl kakaopulver

Bruk en blender når du skal blande ingrediensene. Det er veldig viktig at du kjører massen helt til den er helt fri for cashewnøttbiter.

Begynn med å blende nøtter, vann og lønnesirup i ca 2 – 3 minutter.
Tilsett vaniljesukker og kakao og blend videre i 1 – 2 minutter.

Hvis du bruker en iskremmaskin følger du fremgangsmåten som hører til.
Hvis du ikke har iskremmaskin, heller du ismassen i en plastboks og setter den i fryseren. For å få riktig konsistens er det VELDIG viktig at du rører i isen under innfrysningen. Rør gjennom isen ca en gang i halvtimen, helt til isen er frossen.

Server og nyyyt.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.