Dette må være tidenes enkleste oppskrift på sjokoladefudge (eller sjokoladekaramell om du vil). Man blander enklet alle ingrediensene sammen, før man sprer massen ut på et brett og lar den stå i fryseren et par timer. Til tross for den enkle tilbredningen, smaker de helt fantastisk, og de er til og med sunne. Passer perfekt å lage til jul, påske og alle andre festligheter.
Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
FOTO: Ingrid Helene Jurs (Veganslife)
Gir ca 40 fudgebiter
1 glass (250 g) mandelsmør, jeg liker Rapunzel
1 dl kakaopulver (gjerne rå-kakao)
2 ss smeltet kokosolje (feks. Cocosa)
3 ss agavenektar (eller annen sirup etter ønske)
bittelitt fint havsalt
1 dl hakket valnøtter
1 dl hakket tørkede aprikoser
Bland alle ingrediensene i en bakebolle.
Legg bakepapir på et flatt fat som tåler å stå i fryseren. Spre massen utover bakepapiret. Det skal være ca 1 ca tykt. Sett fatet i fryseren. Etter en time kan du ta fatet ut og skjære fudgen i biter. Sett fudgen tilbake i fryseren, og la de stå frem til servering.