Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Sjokoladecookies

Oppskriften til disse cookiesene fant jeg i kokeboken til mitt yndlingsbakeri, Babycakes. Babycakes er et vegansk bakeri som ligger i New York (nå har det åpnet i LA også), og her selges de lekreste kaker man bare kan drømme om. Disse cookiesene er raske å lage og smaker kjempe godt. Hvis det (mot alle odds) skulle bli rester, holder de seg godt i en tett boks i flere dager.

011-580×618

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

35 cookies

2 1/5 dl smeltet kokosolje
6 ss eplesaus
1 ts fint havsalt
2 ss vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
3 dl lysebrunt rårørsukker
4 3/4 dl hvetemel
1/2 dl finmalte linfrø
1 ts bakepulver
200 g mørk sjokolade, finhakket

Varm opp ovnen til 190 grader. Legg bakepapir på stekebrett.

I en bakebolle blander du samme kokosolje, eplesaus, havsalt, vanilje og rårørsukker. I en annen liten bolle blandes mel, finmalte linfrø og bakepulver. Bruk en slikkepott og rør forsiktig de tørre ingrediensene inn i de våte. Rør inn sjokoladebitene.

Bruk en spiseskje eller en iskremskje, og legg baller med deig på stekebrettene. Pass på at det er nok plass mellom cookiesene, slik at de får flyte ut. Stek cookiesene i 15-20 minutter, til kantene er gyldenbrune og midten fortsatt er myk.

La cookiesene avskjøles på stekebrettet før de legges over på en rist. Oppbevar i en tett kakeboks.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.