Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Rocky road brownies med bønner

For deg som vil spise brownies litt oftere! Jeg bruker kokossukker i stedet for vanlig hvitt sukker, da det kun har halvparten av den Glykemiske indeksen (GI). Dvs. at kokossukker påvirker blodsukkeret i kroppen vår i mindre grad enn hvitt sukker. Her bruker jeg også sorte bønner med masse fiber, som gjør at blodsukkeret stiger enda mer langsomt. Dette gir mer langvarig energi enn såkalte «raske karbohydrater» som gjør at blodsukkeret stiger raskt og gir kortvarig energi.

Jeg velger også å bruke speltmel, da flere og flere reagerer på fint hvetemel, som inneholder mer gluten. Men bruk gjerne hvetemel om du ikke har speltmel i hus. Samme gjelder hvitt sukker -det kan fint brukes i stedet for kokossukker!

rocky road brownies med bønner crop

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse:
10 minutter
Tilberedning:
30 minutter
Porsjoner:
16 små stykker

Ingredienser
1 pk sorte bønner, 170 g avrent vekt (1 pk fra GoGreen)
1,5 dl havremelk eller soyamelk
30 g (3 ss) olje
2 ts frysetørket kaffepulver
1 ts bakepulver
1 dl kokossukker
2 dl fint speltmel eller hvetemel
3,5 ss bakekakao

Rocky road topping
3-4 myke dadler
1 neve nøtter
Litt kokosflak

Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en blender eller food processor og kjør til en jevn røre uten klumper. Hell røren i en ildfast form tildekket med bakepapir i bunn. Jeg brukte en rund kakeform, 20 cm i diameter. Bruk gjerne en mindre også. Strø over rocky road topping. Stek på 180 grader i 30 minutter.

 

Marie

Marie er student i samfunnsernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.