Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Rå Brownies

Disse rå browniesene smaker fantastisk og er ferdig på en, to, tre. Hvis du vil prøve deg på en litt mer tidkrevende rå kake, kan du lage Ostekake med Sitron og Vanilje. Når du skal velge dadler til denne kaken, er det viktig at du bruker veldig myke dadler- de skal nesten smelte mellom fingrene dine. Oppskriften har jeg funnet My New Roots.

0053-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

12 biter

5 dl valnøtter
6 dl dadler
2 1/2-3 dl rå kakao, eller annet kakao pulver (smak deg frem)
1/4 ts fint havsalt
ev. 2 1/2 dl finhakkede nøtter og/eller mørk sjokolade

Bruk en blender eller food processor, og kjør valnøttene til det blir finmalt- nesten som mel. I en bakebolle blander du valnøttene, kakao og havsalt.

Ta ut stenen av dadlene. Jeg pleier å legge de i en liten bolle, og mose de med en gaffel. Bruk gaffelen eller fingrene dine, og bland dadel-mosen med valnøtt-blandingen. Tilsett hakkede nøtter og sjokolade hvis du vil.

Legg deigen på et flatt brett. Press deigen ut til en passe tykk brownie-kake. Sett den i kjøleskapet frem til servering, og skjær den opp i biter.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.