Myke pistasjekuber trukket med mørk sjokolade. De krever kun 3 ingredienser og er utrolig enkle å lage! Perfekt til kaffen eller når du har lyst på noe godt. Om du ikke har pistasjenøtter tilgjengelig, kan du også bruke mandler, hasselnøtter, cashewnøtter eller andre nøtter.
Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)
Forberedelse
20 min
Tilberedning
4 timer og 10 min
Porsjoner
16 biter
Ingredienser
120 g pistasjenøtter, naturelle
8 små myke dadler
½ plate mørk vegetabilsk sjokolade
Fremgangsmåte
Kjør pistasjenøtter og dadler i en food processor til en jevn deig. Form deigen til et tjukt rektangel og sett i fryseren i minst 4 timer.
Skjær rektangelet i 16 små kuber.
Smelt sjokolade på lav varme i en gryte og dypp kubene i sjokoladen. Jeg liker å bruke to gafler. Skrap bunnen av pistasjekubene på kanten av gryten slik at overflødig sjokolade ikke renner ut på sidene. Legg kubene på et bakepapir.
Avkjøl i fryser i minst 10 min. Oppbevar i kjøleskap.