Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Pistasjekuber

Myke pistasjekuber trukket med mørk sjokolade. De krever kun 3 ingredienser og er utrolig enkle å lage! Perfekt til kaffen eller når du har lyst på noe godt. Om du ikke har pistasjenøtter tilgjengelig, kan du også bruke mandler, hasselnøtter, cashewnøtter eller andre nøtter.

pistasjekuber – Copy

Oppskrift, tekst og bilder: Marie Vogt (Mynths.no)

Forberedelse
20 min
Tilberedning
4 timer og 10 min
Porsjoner
16 biter

Ingredienser

120 g pistasjenøtter, naturelle
8 små myke dadler
½ plate mørk vegetabilsk sjokolade

Fremgangsmåte

Kjør pistasjenøtter og dadler i en food processor til en jevn deig. Form deigen til et tjukt rektangel og sett i fryseren i minst 4 timer.

Skjær rektangelet i 16 små kuber.

Smelt sjokolade på lav varme i en gryte og dypp kubene i sjokoladen. Jeg liker å bruke to gafler. Skrap bunnen av pistasjekubene på kanten av gryten slik at overflødig sjokolade ikke renner ut på sidene. Legg kubene på et bakepapir.

Avkjøl i fryser i minst 10 min. Oppbevar i kjøleskap.

 

Marie

Marie holder på å ta mastergrad i ernæring og opptatt av sunn og helsefremmende mat. Hun blogger om vegansk mat for å vise at et kosthold helt uten animalske ingredienser er alt annet enn kjedelig.