Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Pepperkake-godiskuler

Jeg tviler på at jeg er alene om å like pepperkakedeigen mye bedre enn selve pepperkakene. Eller hva? Nå er det en god stund siden jeg har spist vanlige pepperkaker, har liksom ikke funnet de perfekte veganske ennå. Derimot har jeg funnet oppskriften på pepperkake-godiskuler. Og det er myebedre! Smaker akkurat som ustekt pepperkakedeig (nam!), er enkle å lage, og er kjempefine å gi bort i julegave. De er også naturlig glutenfrie, så er du glutenallergiker, passe disse perfekt til deg :-)

 

0015-580×434

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

ca 12 stk

100 g (2 dl) mandler
6 myke dadler
1 ss kokosolje eller vegansk margarin (ikke smeltet)
1 ss sirup (jeg brukte yacon. Du kan bruke lønnesirup, agave eller vanlig sirup også)
en liten klype fint havsalt eller annet godt salt
2 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik

Mal mandlene i en blender, food processor eller kjøkkenkvern. Hell de i en stor bakebolle. Tilsett salt, kanel, ingefær og nellik, og rør det sammen.

Bruk en gaffel, og mos dadlene til du får en paste. Bland dadel-pasten, kokosoljen/margain og sirup inn i de tørre ingrediensene. Det enkleste er å bruke fingrene.

Du skal ende opp med en sticky deig, som er lett å rulle. Hvis deigen er tørr, tilsetter du bare litt mer sirup. Rull ut til små kuler, og oppbevar de kjølig!

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.