Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Peanøtt- og sjokoladekopper

Da søsteren min kom hjem fra et high school-år i USA for mange år siden, husker jeg bedre enn noe annet alt det amerikanske goderiet hun hadde med til familien. Dette var før jeg ble veganer, og som den sjokomanen jeg var, eller er, ble Reeses Peanutbutter Cups favoritten. Sjokoladeskall fylt med klissette peanøttfyll- en sann drøm. Da jeg droppet melken noen år senere, ble søt melkesjokolade byttet ut med mørk sjokolade- et bytte jeg er meget fornøyd med! Men jeg liker fremdeles å lage mine egene hjemmelagede Peanutbutter Cups. Vær forberedt på at disse er svært avhenighetsdannende, og altfor, altfor gode.

bilde1

Oppskrift og tekst: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

FOTO: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

12 stk

150-200 g god, mørk sjokolade
1 glass (250 g) økologisk peanøttsmør (kun peanøtter og havsalt)
1/2 dl melis (gjerne laget av rårørsukker, eller bytt det ut med agavesirup)
litt vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
1/4 ts fint havsalt, etter ønske

Smelt sjokoladen over svak varme.

Gjør klar 12 papirmuffinsformer i et muffinsbrett. Hell ca 1 ss med smeltet sjokolade i hver muffinsform og vend på formen slik at sjokoladen fordeles utover bunnen og ca 1 cm oppover kanten. Sett muffinsbrettet inn i kjøleskapet og la sjokoladen bli stiv. Dette ta bare et par minutter.

Imens gjør du klar peanøttfyllet. Bland peanøttsmør, melis og vanilje en en bolle. Smak til med litt salt hvis det trengs.

Fordel peanøttsmøret i sjokoladeskallene. Press ned med en skje eller med fingrene. Hell over resten av sjokoladen, og gjør overflaten gjevn med en skje. Sett peanøttkoppene kjøleskapet, og ta en og en ut ettersom de skal spises. De smelter fort i romtemperatur.

DSC_0482 copy

 

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.