Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Påskemarsipan, 2 oppskrifter

Nå er det snart påske, og høytider er alltid en fin unnskylding til å lage masse hjemmelaget godis! Å lage goderi hjemme er gøy, og ikke minst godt! Dessuten vet du med sikkerhet at det blir vegansk, og du kan bytte ut usunne ingredienser med sunnere hvis du ønsker det.

002-w580-h5802

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

Marsipan hører påsken til. Du kan faktisk kjøpe vegansk marsipan i butikken, bare sjekk på ingredienselisten at den ikke inneholder eggehvitte eller andre animalske produkter. Lager du det hjemme bruker du bare mandler og sirup- sirupen gjør maripanen klissete så du slipper å bruke eggehvitte.

Jeg legger ut to oppskrifter på marsipan. Den første inneholder kun mandler og sirup- enkelt og godt. Den andre oppskriften er min favoritt, men inneholder både kakaosmør og kokosolje, som kanskje ikke alle har i kjøkkenskapet. Uansett hvilken du velger, anbefaler jeg deg å dyppe den ferdige marsipanen i smeltet mørk sjokolade, og å oppbevare de i kjøleskapet.

Marsipan, laget av 2 ingredienser

2 dl mandler
3-4 ss sirup (feks. lønnesirup, agave eller vanlig lys sirup)

Finmal mandlene i kvern eller blender. Ha «melet» i en bakebolle og tilsett sirupen. Start med 3 ss, og tilsett mer hvis det trengs. Marsipanen skal henge godt sammen, men ikke være for klissete.

Rull ut kuler eller stenger, eller press marsipanen ut i plast-former. La de stå i kjøleskapet eller fryseren til de er faste, og rull de i smeltet sjokolade.

Eksklusiv masipan

3 dl mandler
1/2-1 ts vaniljefrø
3 ss sirup (lønnesirup eller agave)
2 ss smeltet kakaosmør
1-2 ts smeltet kokosolje

Finmal mandlene i kvern eller blender. Smelt kakaosmør og kokosolje i vannbad. Bland sammen mandelmasse, vaniljefrø, sirup, kakaosmør og kokosolje.

Rull ut kuler eller stenger, eller press marsipanen ut i plast-former. La de stå i kjøleskapet eller fryseren til de er faste, og rull de i smeltet sjokolade.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.