Ostekake har aldri vært helt min greie. Ostekake I GLASS, derimot, det er visst min greie. Ostefyllet i kaken blir fort veldig mektig, mens denne versionen har en fin balanse mellom kjeks, friske bær og ostekrem med smak av bringebær og blåbær.
Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)
Du trenger, 4 porsjoner:
75 g blåbær, ferske eller fryste som tines
75 g bringebær, ferske eller fryste som tines
1 dl melis
300 g vegansk kremost, Tofutti
1 dl vegansk kremfløte som kan vispes
1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
ca 10 “digestive” kjeks, feks Gjende el. Marie kjeks*
Friske bær til pynt
* I denne oppskriften har jeg brukt hjemmelagde kjeks, det kommer på bloggen snart
Slik gjør du:
Bruk en stavmikser til å mose bringebær og blåbær hver for seg i to boller.
Visp så sammen melis og kremost i en større bolle. Visp kremfløten til luftig krem før du så rører den sammen med melis/kremost blandingen.
Ta halvparten av kremenblandingen i blåbærbollen og resten i bringebærbollen. Bruk håndvisp til å vispe så luftig som mulig – men husk å ikke overvispe.
Finn fram 4 serveringsglass. Start med å knuse 1,5 kjeks i bunnen av hver av glassene. Ha så i ca 2 ss med enten jordbærblanding eller blåbærblanding i hver av glassene. Gjenta med et lag kjeks og et lag kremfyll en gang til. Topp med friske bær. Server med en gang eller oppbevar i kjøleskapet fram til servering.