Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Ostekake i glass

Ostekake har aldri vært helt min greie. Ostekake I GLASS, derimot, det er visst min greie. Ostefyllet i kaken blir fort veldig mektig, mens denne versionen har en fin balanse mellom kjeks, friske bær og ostekrem med smak av bringebær og blåbær.

dsc_11201

Oppskrift, tekst og bilder: Ingrid Helene Jurs (Veganslife.com)

Du trenger, 4 porsjoner:
75 g blåbær, ferske eller fryste som tines
75 g bringebær, ferske eller fryste som tines
1 dl melis
300 g vegansk kremost, Tofutti
1 dl vegansk kremfløte som kan vispes
1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
ca 10 “digestive” kjeks, feks Gjende el. Marie kjeks*
Friske bær til pynt
* I denne oppskriften har jeg brukt hjemmelagde kjeks, det kommer på bloggen snart

Slik gjør du:
Bruk en stavmikser til å mose bringebær og blåbær hver for seg i to boller.

Visp så sammen melis og kremost i en større bolle. Visp kremfløten til luftig krem før du så rører den sammen med melis/kremost blandingen.

 Ta halvparten av kremenblandingen i blåbærbollen og resten i bringebærbollen. Bruk håndvisp til å vispe så luftig som mulig – men husk å ikke overvispe.

Finn fram 4 serveringsglass. Start med å knuse 1,5 kjeks i bunnen av hver av glassene. Ha så i ca 2 ss med enten jordbærblanding eller blåbærblanding i hver av glassene. Gjenta med et lag kjeks og et lag kremfyll en gang til. Topp med friske bær. Server med en gang eller oppbevar i kjøleskapet fram til servering. 

 

 

 

Ingrid Helene Jurs - klippet

Ingrid håper bloggen vil vise at det ikke er vanskelig eller ensformig med vegansk mat, og at hun har stor tro på at kunnskap og fristende bilder kan overbevise leserne til å velge bort kjøttet og andre animalske ingredienser.