Pepperkaker hører julen til. Her kommer oppskriften på veganske peppekaker slik jeg liker de; myke, seige og tykke.
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
24 pepperkaker
5 dl hvetemel
1 ts natron
1/4 ts salt
2 1/2 ts tørket ingefær
1/2 ts kanel
1/2 ts nellik
1 1/4 dl nøytral olje
1/2 dl melasse
1/2 dl plantemelk
2 1/2 dl brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
grovt sukker til å rulle papperkakene i
Varm ovnen til 175 grader. Dekk stekebrett med bakepapir.
I en liten bolle, bland sammen mel, natron, salt, ingefær, kanel og nellik.
I en større bolle, bland sammen olje, melasse, plantemelk, brunt sukker og vanilje. Bland godt sammen, før du tilsetter melblandingen. Ta en ss-mengde med deig og rull den til en liten ball. Flat den ut litt og rull den i grovt sukker.
Legg pepperkaken ut på stekebrettet, med litt avstad mellom hver så de får flyte litt ut. Stek i 12-15 minutter, til sidene er gyldene. Avkjøl pepperkakene på stekebrettet litt, før du legger de over på en rist.