Meatless - NOAHs inspirasjonsside om dyre- og miljøvennlig mat

Morell-iskrem

Heldigvis for de av oss som har valgt bort animalske produkter, har vi fått et greit tilbud melkefri is de siste årene. Selv synes jeg disse smaker bedre enn is laget av melk. Men dessverre er ikke ingrediensene særlig sunne. Derfor lager jeg min egen is isteden! Kjempeenkelt, kjempegodt,og ikke så aller verst for helsa heller. Da er det ikke noe i veien for å nyte deilig, dyrevennlig is hver dag resten av sommeren- og det kan vi like!

006-w580-h580

Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum  (ragnhildnordrum.com)

1 boks (400 ml) kokosmelk, fullfett
5 dl moreller, renset for stilk og sten
1 dl agavenektar, lønnesirup eller kokosnektar
1 ts vaniljefrø
bittelitt salt, det du får mellom 2 fingre

Hell kokosmelken og de rensede morellene i en blender. Tilsett søtning og vanilje. Blend til du har en helt kremet masse.

Hvis du har iskrem-maskin, bruker du den. Har du det ikke, heller du bare kremen i en plastboks og setter den i fryseren. Rør ca hvert 20. minutt de første 2-3 timene, så det ikke danner seg iskrystaller i isen.

Serveres slik den er, eller toppet med smeltet vegansk sjokolade eller hjemmelaget sjokoladesaus.

 

ragnhild-profil

Ragnhild har vært vegetarianer siden hun var 12 år og ble noen år senere veganer. Hun blogger om sin kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.