Her kommer oppskriften på en utrolig god hjemmelaget iskrem. Denne er enkel å mikse sammen, du trenger ikke iskrem-maskin, og den passe perfekt som dessert nå i vinter. Siden den er full av frisk mandarin-smak, synes jeg den er et bra anternativ til juledesserten.
Oppskrift, tekst og bilder: Ragnhild Nordrum (ragnhildnordrum.com)
4 porsjoner
2,5 dl rå cashewnøtter
3/4 dl smeltet kokosolje
1/2 dl lønnesirup, agavenektar el. annen sirup
1/2 ts vaniljefrø (bruk ev. vaniljesukker)
1 dl presset mandarinjuice
1 ts finrevet mandarinskall
bittelitt fint havsalt salt (omtrent det du får mellom to fingre)
1-2 dl vann
Legg nøttene til bløte i 1-4 timer. Hell av bløtevannet, og legg nøttene i en blender. Tilsett resten av ingrediensene, samt 1 dl vann. Blend til alt er kremet og helt uten klumper. Tilsett opptil 1 dl til med vann, men bruk minst mulig- da blir isen mer kremet.
Hell kremen i en boks og sett den i fryseren, til isen er helt frossen. Ta den gjerne ut noen minutter før servering, slike at den får tint opp litt.